Лацио е новият носител на Суперкупата на Италия

OFFNews 22 декември 2019 в 20:49 1056 0

Отборът на Лацио е новият носител на Суперкупата на Италия, след като надигра Ювентус с 3:1 на "Кинг Сауд Юнивърсити Стейдиъм" в столицата на Саудитска Арабия Рияд.

"Римските орли" започнаха по-силно двубоя и откриха чрез Луис Алберто в 17-та минута. В ролята на асистент за гола се превърна Сергей Милинкович-Савич. Воденият от Симоне Индзаги отбор стоеше по-добре на терена, но допусна късно изравняване от шампиона на Серия А. Точен за "бианконерите" бе Пауло Дибала.

През втората част "Старата госпожа" понатисна в търсене на пълния обрат, но сбърка в защита, а от тази грешка по най-добрия начин се възползва Сенад Лулич, който донесе нова радост за столичани след подаването на Марко Пароло.

В края на сблъсъка играчите на Маурицио Сари хвърлиха всички сили в нападение, за да стигнат поне до продължения, но вместо това инкасираха трето попадение, дело на Данило Каталди, който малко преди това бе въвлечен в инцидент с Родриго Бентанкур.

Във въпросната ситуация уругвайският национал изпусна нервите си и бе изгонен след втори жълт картон. До края нямаше нови голове и така Лацио завоюва за пети път в своята история Суперкупата на Италия. Ювентус, който играеше за осми пореден път в спора за трофея, отстъпи отново на "орлите"след 2017 година, когато бе победен с 3:2.

Миналата година успехът бе за Ювентус, надиграл Милан с минималното 1:0. Торинци остават с осем Суперкупи – най-много от всички отбори, като са пред Милан със 7, а Интер и Лацио имат по пет отличия.

В последните осем години тимът на Ювентус се представя с променлив успех – четири трофея и четири загубени финала. Двата отбора подновяват битката във вътрешния шампионат след зимната пауза, като Юве приема у дома Каляри, а Лацио гостува на Бреша.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!