Незабравимият Еньо Кръстовчев празнува имен ден

OFFNews 24 юни 2017 в 16:40 5144 0

Навръх Еньовден, най-опитният футболист в отбора на Марек през изминалото първенство на ЮЗ трета лига Еньо Кръстовчев празнува днес имен ден.

Колоритен нападател, който феновете на футбола го помнят най-вече с изявите му с фланелката на Левски. На "Герена" Еньо беше меко казано спорна личност.  

В моментите, в които той не беше контузен, привържениците на "сините" не пропускаха да се шегуват, подиграват, насърчават, та дори и пеят от трибуните по негов адрес.  

Отдадеността, която Еньо показваше по време на мач сякаш компенсираше всички забавни грешки, подхлъзвания в ключови моменти и фрапантни пропуски.

Благодарение на това, редовно се чуваше провикването "Ееееньоооо, Еееееньооо...", което много прилича на призива, който феновете на Барселона отправят към аржентинската си суперзвезда Лионел Меси по време на мач.

Кръстовчев преминава в състава на Левски през зимния трансферен прозорец на 2008 г. за сумата от 70 000 лева, подписвайки за 2.5 години. На 2 март 2008 г. в дебютният си мач вкарва гол, който се оказва и победен за победата над Вихрен с 1:0.

На 12 март 2008 г. влиза като резерва в 1/4-финала срещу Литекс, загубен от Левски с дузпи 4:3. Еньо, въпреки че излиза на обезболяващи инжекции, успява да вкара дузпата си.

На 17 май 2008 г. в края на сезона в мач срещу Славия пред празни трибуни, нападателят вкарва 7-ото си попадение с екипа на "сините" и 9-о за сезона – това му отрежда място в Топ 10 при голмайсторите на "А Група".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!