Официално: Оле Гунар Солскяер ще води Юнайтед до края на сезона

OFFNews 19 декември 2018 в 11:49 2322 0

Снимка 1hrsport.com

От Манчестър Юнайтед официално обявиха назначението на Оле Гунар Солскяер начело на тима. Той ще води "червените дяволи" до края на сезона.

Норвежецът наследява на поста уволнения вчера Жозе Моуриньо. Помощници на новия мениджър ще бъдат Майк Филан, Майкъл Карик и Киърън Маккена, съобщиха от клуба.

"Манчестър Юнайтед е в сърцето ми и е страхотно да мога да се върна в клуба в тази роля. Очаквам с нетърпение да започна да работя с изключително талантливия състав, който имаме, с щаба и с всички в клуба", сподели 45-годишният Солскяер.

Още сутринта името на норвежецът витаеше около "Олд Трафорд", след като на официалния сайт на рекордьора по титли във Висшата лига беше пусната новина, че норвежецът е временен наставник до края на сезона. Малко след това обаче публикацията беше изтрита.

Скандинавецът се превърна в легенда на клуба и според мнозина е най-добрата резерва, вкарвайки 128 гола в 367 мача за 10 сезона на "Олд Трафорд".

След като прекрати кариерата си Солскяер стана треньор на нападателите в Манчестър Юнайтед, след това водеше и втория отбор на "червените дяволи". През 2011 година той се завърна в Норвегия и спечели две титли с Мьолде.

Оле Гунар се завърна на Острова и пое Кардиф, но беше уволнен през 2014 година. След това отново пое Мьолде и сега очевидно и на път да направи сериозна крачка в треньорската си кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!