Порто привлича талант на Ботев (Пловдив)

OFFnews 29 август 2019 в 13:03 1658 0

Ботев (Пловдив) и португалският гранд Порто са на път да договорят трансфера на таланта на "канарчетата" Кристиан Добрев, съобщава BgDerby.com. Днес нападателят ще замине за Португалия, където ще подпише своя индивидуален договор с "драконите".

"Жълто-черните" ще получат 25 000 евро за следващите 12 месеца, през които Добрев ще играе като преотстъпен. В договора между двата клуба ще залегне клауза за закупуване, която ще е на стойност около 250 000 евро.

Днес "жълто-черният" юноша подписа удължаване на договора с Ботев, който изтичаше в края на настоящия сезон. По този начин "жълто-черните" си гарантираха трансферна сума за Добрев и спокойно могат да го пуснат под наем в португалския гранд.

В Португалия талантът се очаква да получава възнаграждението, което получаваше в Ботев, но вместо сумата да е в левове, тя ще е в евро - т.е. двойна.

Първоначално 18-годишният футболист ще играе за втория отбор на Порто. Въпросният резервен отбор на португалския гранд се подвизава във второто ниво на местния футбол, което означава, че младокът първоначално ще започне от по-ниско ниво на Иберийския полуостров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!