Сърцат защитник реши да остане в Реал Мадрид

OFFNews 16 юли 2019 в 12:02 1914 0

Защитникът на Реал Мадрид Марсело е решил да остане в редиците на "белия балет", съобщава италианското издание "Tuttomercatoweb"

Бразилецът, който има договор с мадридчани за още три сезона, през февруари изяви желане да напусне "Сантиаго Бернабеу", тъй като в серия от срещи оставаше резерва. 

Сериозен интерес към играча прояви отбора на Ювентус, както и Милан, Пари Сен Жермен и Арсенал, но завръщането на Зинедин Зидан на треньорския пост на Реал в средата на март е накарало Марсело да промени намерението си.

През изминалия сезон сърцатият бранител записа на сметката си 34 мача в които отбеляза 3 гола и даде 6 асистенции.

Неговият съотборник в "белия балет" Гарет Бейл пък е на другия полюс. Тотнъм продължава да бъде сериозен кандидат за закупуването уелсеца, пише испанският "Marca". 

Преди няколко седмици "шпорите" известили мадридчани, че са готови да отправят оферта, за да си върнат уелския национал. Тя би била около 50-60 милиона евро.

Въпреки това, оттам уточнили, че не могат да си позволят да плащат на играча заплата в размер на 17 млн. евро годишно с бонуси, колкото той получава в настоящия си отбор.

Най-много те могат да му осигуряват половината от сегашното му възнаграждение. Затова в момента всичко зависи от това дали в Реал ще постигнат някаква договорка с Бейл.

Уелсецът има договор до 2022 година и получава по 15 милиона евро на сезон, което е големият проблем, тъй като малко клубове могат да си позволят да покриват заплатата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!