ЦСКА се върна на върха в Първа лига след голово шоу в Стара Загора

OFFNews 12 февруари 2023 в 16:16 2056 0

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА стартира убедително пролетния полусезон

ЦСКА разгроми с 4:1 Берое като гост в мач от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Берое" в Стара Загора. Точни за армейците бяха Брадли де Нойер (70'), Браян Морено (77'), Дюкенс Назон (85') и Иван Турицов в последната 90 минута от дузпа.

С успеха ЦСКА се върна на върха с точка аванс пред втория Лудогорец, който вчера се наложи над Спартак Варна с 2:1.

Първото полувреме бе равностойно без сериозни голови ситуации. Гол на Берое бе отменен в 33-ата минута, в която Вини Трибуле прати топката в мрежата, но съдиите видяха засада и не зачетоха попадението.

Втората част започна с много добра възможност за ЦСКА, но Лазар Туфегджич не успя да преодолее Иван Караджов отблизо след удар с глава.

В 54-ата минута Берое поведе в резултата. Симеон Мечев изстреля истинска бомба извън наказателното поле и матира Бусато за 1:0.

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич направи тройна смяна в 60-а минута, като включи в игра Хайнц, Морено и Кареасо и този ход обърна развоя на мача. Тримата внесоха острота в атаката на "червените". Столичани успяха да стигнат до равенството в 70-ата минута, в която Брадли не Нойер достигна до топката и със силен удар и рикошет, топката влетя във вратата за 1:1. В 77-ата минута Браян Морено направи обрата за "армейците" пълен за 1:2, а пет минути преди края на редовното време Дюкенс Назон вкара за 1:3.

В добавеното време влезлият като резерва Иван Турицов оформи крайния резултат с точно изпълнение на дузпа.

Секунди преди последния съдийски сигнал защитникът на ЦСКА Християн Петров извърши ненужен фаул и получи втори жълт картон, като гостите завършиха с десет души.

Следващият мач на ЦСКА е на 18 февруари (събота), когато на стадион "Българска армия" ще гостува съставът на Ботев (Пловдив). Двубоят започва в 17:30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!