В Украйна: ЦСКА е гранд в България, "средняк" в Европа

OFFNews 03 август 2019 в 19:50 2584 0

Отборът на ЦСКА прикова вниманието на украинските медии. "Армейците" ще се изправят срещу местния Зоря (Луганск) в третия предварителен кръг на Лига Европа. Първият мач между двата тима е на 8 август в София, а реваншът е на 15-и в Запорожие.

"По световните стандарти ЦСКА е средняк, но в национален мащаб е най-известния и успешен български клуб. В актива на ЦСКА има 59 различни национални трофея", пише "Комсомолская правда" в изданието си на руски език за Украйна.

Изданието подчертава, че ЦСКА е 31-кратен шампион на България, 20 пъти е печелил Купата на страната, 13 пъти Купата на съветската армия и има 4 Суперкупи. Стойността на футболистите е посочена като 24,6 милиона евро, а най-скъпият играч е Тиаго Родригес - 3 милиона евро.

"Средната възраст е 25,1 години, а броят на легионерите е 16, което представлява 57,1 процента от състава. През лятото ЦСКА запази ядрото на състава. Ключовите футболисти са нападателят Али Соу, Тиаго Родригес и вратарят Витаутас Черниаускас.

Софийският клуб редовно играе контроли с украинци. През лятото българите загубиха с 0:1 от Шахтьор Донецк. ЦСКА е най-успешният български клуб в Европа, макар и доста назад в миналото. "Червените" два пъти са стигали полуфинал на КЕШ и веднъж полуфинал на Купата на УЕФА", пише изданието.

Междувременно стана ясно, че Зоря се е подсилил с нов нападател. Тимът е взел един от най-големите таланти на Украйна - Назарий Русин. 20-годишният нападател идва под наем за една година от гранда Динамо (Киев). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!