Жребият за групите на Шампионската лига беше изтеглен

OFFNews 30 август 2018 в 20:28 3492 0

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига беше изтеглен, а до началото на турнира остава по-малко от месец. Трикратният пореден носител на трофея Реал Мадрид попадна в група G заедно с Рома, ЦСКА Москва и Виктория Пилзен.

Носителят на “Златната топка” Кристиано Роналдо пък ще се изправи с екипа на Ювентус срещу бившия си тим Манчестър Юнайтед, а в групата са още коварният тим на Валенсия и Йънг Бойс.

Ето и всички групи:
Група А: Атлетико Мадрид, Борусия Дортмунд, Монако, Брюж
Група В: Барселона, Тотнъм, ПСВ Айндховен, Интер Милано
Група С: Пари Сен Жермен, Наполи, Ливърпул, Цървена Звезда
Група D: Локомотив Москва, Порто, Шалке, Галатасарай
Група Е: Байерн Мюнхен, Бенфика, Аякс, АЕК
Група F: Манчестър Сити, Шахтьор Донецк, Олимпик Лион, Хофенхайм
Група G: Реал Мадрид, Рома, ЦСКА Москва, Виктория Пилзен
Група Н: Ювентус, Манчестър Юнайтед, Валенсия, Йънг Бойс

Финалът на надпреварата в това издание на Шампионската лига ще се играе на стадиона на Атлетико Мадрид „Уанда Метрополитано“. По време на церемонията по теглене на жребия бяха раздадени и годишните награди на УЕФА. Кейлор Навас получи приза за вратар на сезона в Шампионската лига. Серхио Рамос се пребори с конкуренцията на съотборниците си в Реал Марсело и Рафаел Варан за наградата на УЕФА за защитник на изминалия сезон.

Лука Модрич изпревари Тони Кроос и Кевин де Бройне за халф на сезона, а Кристиано Роналдо очаквано бе предпочетен пред Мохамед Салах и Лионел Меси като нападател номер 1. Модрич взе и приза за играч на сезона. На Дейвид Бекъм пък бе връчена наградата на президента за 2018 г., която се връчва за изключителни постижения, професионализъм и образцови лични качества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!