Бойко Атанасов е новият шеф на КФН

OFFNews | 15 март 2019 в 10:00 | 1570 |0

Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията по финансов надзор (КФН).

Кандидатурата му бе единствена и получи единодушната подкрепа на 134 народни представители.

Номинацията на Бойко Атанасов за поста дойде от представителите на „Атака“ в парламента, а той заема овакантеното от Карина Караиванова място, която се оттегли от ръководството на комисията, за да се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

След като бе избран, Бойко Атанасов благодари на депутатите за гласуваното му доверие и положи клетва от парламентарната трибуна.

„Предстои ни много работа и се надявам, че тя ще бъде в колегиалност и активен диалог с бизнеса“, заяви той.

Новият шеф на КФН има магистърска степен по Планиране и прогнозиране на икономическите системи. Между 1996 и 2006 година е заемал различни длъжности в данъчната администрация към Министерството на финансите. От 2006 до 2017 година работи в системата на Националната агенция за приходите (НАП), включително до 2017 г. като изпълнителен директор на НАП.

От май 2017 до октомври 2017 е заместник-министър в Министерството на финансите с ресор оперативно ръководство и координация на дейността на дирекция „Данъчна политика“ в МФ и наблюдение и координация на дейността на НАП, агенция „Митници“, Агенцията за държавна финансова инспекция и Държавната комисия по хазарта. 

Парламентът не успя да събере кворум тази сутрин от първия опит, за да започне заседанието. В залата се регистрираха 119 народни представители - с двама депутати по-малко от необходимото за кворум. Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще направи втори опит за регистрация след 10 минути, след което и депутати от групата на партия "Воля" се появиха в пленарната зала. 125 души се регистрираха и парламентът започна работа.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !