Домусчиев получи най-голямата до момента инвестиция по плана 'Юнкер'

OFFNews 12 януари 2018 в 12:55 24507 3

Пред Юнкер и Борисов Домусчиев подписа най-голямата европейска сделка

В присъствието на председателя на еврокомисията Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов беше подписан заем в размер на 100 млн. евро. Средствата се отпускат Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) и отиват при компанията на братя Домусчиеви "Хювефарма".

Средствата ще отидат за строеж на два нови завода за ветеринарни продукти в България, като очакваната обща инвестиция ще бъде на стойност 222 млн. евро. Двата нови завода ще бъдат в Пещера и Разград. 

Заемът се отпуска от Европейска инвестиционна банка и договорът за него беше подписан в присъствието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и българския премиер Бойко Борисов на церемония в София. Подписите си под договора сложиха от заместник-председателя на ЕК Юрки Катайнен, земеделският министър Румен Порожанов и изпълнителният директор на "Хювефарма" Кирил Домусчиев.

Очаква се с тази инвестиция да бъдат създадени 210 нови работни места в селското стопанство в България. С този проект България влиза в топ 3 в плана „Юнкер“ като инвестиции на глава от населените и БВП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12221

2

bls

12.01 2018 в 14:22

Хисарион - построй завод, ще ти дадат и на теб.

10571

1

Hissarion

12.01 2018 в 14:12

И кой се оказа сега придворният олигарх?