Талантът Тихомир Иванов претърпя операция в Истанбул

OFFNews 15 юни 2018 в 12:58 2477 0

Талантът от прочутата плевенска школа Тихомир Иванов пропуска летния състезателен сезон. Състезателят на скок височина е претърпял хирургическа интервенция в клиника в Истанбул.

"Тихомир претърпия лека операция, която обаче няма да му позволи да се състезава този сезон", каза пред BGathletic.com треньорът на Иванов - Георги Гетов.

"Вследствие на травмата на бедрото, която Тихомир получи на световното първенство в Лондон, се е получил проблем и на залавното място на четириглавия бедрен мускул (б.а. спортна херния).

Лекарите заздравиха това място и от първия ден на операцията миналия петък Тишко вече ходи. Предстои му месец възстановяване в клиниката в Истанбул и от септември започваме подготовка на пълни обороти. Имам огромни гаранции от лекарите, че това ще може да стане без проблем”, обясни още Гетов.

Той поясни, че Иванов е имал болки още от зимата – две седмици преди националния шампионат в зала, където четвъртия в Европа под покрив скочи 228 см. В истанбулската болница са провели пълни изследвания и е станало ясно какъв е проблемът, създаващ дискомфорт на атлета в последните пет месеца. 

"След консултацииите и прегледите нямахме избор и просто действахме. Не ми се скачаше по 220-225 см. Това щеше да е максимумът", каза Тихомир.

Иванов няма да участва на шампионата на Европа през август в Берлин. С личното си постижение от 231 см от миналото лято той е сред най-елитните скачачи на континента. Тихомир е опериран във "Vital hospital", в която се възстановяват много спортисти от цяла Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!