Кои са победителите в конкурса 'Валя Крушкина – журналистика за хората'

Калоян Константинов от OFFNews.bg беше отличен в категория "Онлайн медия"

OFFNews 30 ноември 2017 в 23:56 6540 0

На официална церемония тази вечер в Дома на Европа в София бяха обявени имената на победителите в шестото издание на конкурса „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Наградите отличават журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на хората и са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Отличените получиха „стъклената круша“ – символ на конкурса, грамота и парична награда, осигурена от дарители.

Тазгодишният носител на Голямата награда „Валя Крушкина – журналистка за хората“ е Тина Ивайлова от Нова телевизия. Тя получи приза за разследване за телефонните измамници. Голямата награда връчи изпълнителният директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – Илияна Николова.

Огнян Златев – ръководител на представителството на ЕК в България, връчи наградата в категория „Млад журналист“. Тази година стъклената круша отиде при Глория Николова.

В категория „Печатна медия“ призът получи Диян Божидаров. Наградата връчи Силвия Великова, член на журито от създаването на конкурса.

В категория „Снимащ журналист“ отличието отиде при Росен Илиев. Той получи наградата от Елица Иванова, директор „Маркетинг“ на Еврофутбол.

Тони Николов получи призът в категория „Онлайн медия“. Неговата награда връчи Генка Шикерова, носител на Голямата награда през 2015 г. и член на журито през 2017 г.

Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум и член на Обществения съвет на Фонд „Валя Крушкина“, връчи наградата в категория „Радио“. Тазгодишният победител е Мая Щърбанова.

Росен Цветков, носител на Голямата наградата през 2013 г. и член на Обществения съвет на Фонд „Валя Крушкина“, връчи наградата в категория „Телевизия“ на Цвета Младенова.

За втора поредна година с грамоти бяха отличени и журналистите, номинирани в челната тройка.

В категория „Печатна медия“ грамота получиха Зорница Стоилова и Емил Спахийски.

В „Радио“ бяха отличени Ива Антонова и Румен Стоичков.

Мария Ванкова и Тина Ивайлова получиха грамота за номинация в челната тройка в категория „Телевизия“.

В категория „Онлайн медия“ бяха отличени Калоян Константинов от OFFNews.bg и Мариета Димитрова.

В категория „Снимащ журналист“ бяха отличени Росен Илиев и Любен Кацаров.

Ивомира Пехливанова и Петър Георгиев получиха грамоти в категория „Млад журналист“.

Носителите на наградата в шестото издание на конкурса са избрани след оценка на 13-членно жури. Журито оцени получените 66 номинации със 133 различни материала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!