'Артекс' обяви, че спира строителството на Златен век

OFFNews 06 април 2019 в 18:21 3894 2

"Артекс" преустановява строителството на небостъргача "Златен век". Това беше обявено от компанията в съобщение до медиите. 

"В момента работим по осигуряване на безопасността на обект „Златен Век“, както и по отстраняване на констатираните забележки от страна на ДНСК като технологичният срок за това е до 15.04.2019 г. Преустановяваме строителството на обекта, съобразявайки се с разпореждането на министър-председателя г-н Бойко Борисов", се казва в съобщението.

От компанията допълват, че "конструкцията на текущото ниво е необходимо да бъде завършена с цел безопасност и защита на хората от падащи строителни материали и съоръжения при евентуални природни бедствия".

"Категорично заявяваме, че проектът „Златен Век“ е законен, притежава действащо разрешение за строеж и законни строителни книжа. Съдействаме на всички институции - органите на ДНСК и МРРБ - за извършване на проверки на строежа и документацията", допълват от компанията.

Преди дни на среща при Борисов кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че разрешението за строеж на сградата „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“ е изтекло и поиска от регионалния министър Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

07.04 2019 в 02:19

“премиерът Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции” - само това показва каква “лай..а” държава ще остави Тиквата след себе си. Един човек може да разпореди на една институция да спазва закона. А ние спим дълбок робски сън. Откровени мошеници ни се плезят в очите и се правят на недосегаеми, а някаква част от раята им се кефи. Започнахме да измерваме качеството на живота си само с това, което можем да си купим, а забравихме, че има понятия като “достойнство” и “чест”.

11912

1

бацка

06.04 2019 в 19:31

Е така са се оплели, че са повече от жалки - смешни са. Артекс, макар и със сигурност далеч от невинни, са най-малко виновни от всички. Данчето, Боко и съпътстващите институции са тия, които са омазали. Взели са парите от Артекс, но не са извършили “услугата” като хората. Хубавото е, че основният печеливш е обществото - от една страна, конкретно тази грозотия евентуално ще си замине, а от друга - даваме си сметка що за управленски капацитет си имаме. И цялото това е гарнирано с голяма доза забавение, примесена с щипка погнуса.

Ако сме достатъчно умни, ще реагираме адекватно и няма да позволим на шайката да ни влачи към дъното. Дано повече хора прогледнат.
 
X

Да помогнем на украинските деца!