Български 'оръжеен търговец' купи най-скъпото имение в Бевърли хилс

OFFNews | 23 април 2019 в 10:52 | 16247 |1

Българин стои зад най-скъпата имотна сделка на годината в холивудския квартал Бевърли хилс, съобщи американското списание "Варайъти".

Става въпрос за голямо имение, което е принадлежало и на актрисата Джоди Фостър. То е закупено от Христо Йорданов Христов за 34,6 милиона долара.

Според списаниетo е очевидно, че новият купувач е чужденец. Медията е стигнала до името на Христов, като посочва, че то съвпада с това на търговец на оръжия от България, а може и да става въпрос за негов съименник. Не е ясно дали това е директният купувач или негов представител. Имотът е бил купен чрез дружество, свързано с Христо Христов.

Първоначално имотът е предложен на пазара за 55 милиона, а сделката в крайна сметка е сключена за 20 милиона по-малко.

Къщата разполага със седем спални и над 1300 кв. м площ, а дворът е 3,5 дка.

Скъпите имотни сделки остават дълбоко завоалирани след скандала "Панама пейпърс", коментира във връзка с продажбата "Варайъти".

Имението е построено от бивш израелски военен на има Гала Ашер, който впоследствие става строителен предприемач. Съдружник му е бизнесмен от Далас на име Барнас, който се занимава с производство на очила. Преди това на същото място има по-скромна къща, чийто собственик в продължение на 6 години е била актрисата Джоди Фостър. Тя искала да я събори и да построи нова, но плановете ѝ не се състояли по неизвестна причина. Фостър така и не се нанесла и продала имота на семейството от Далас.

Препоръчани материали
Емил

Рейтинг : 1018

23.04 2019 в 16:29 1
+ 2
- 10
Какво значат апострофите около "оръжеен търговец" в заглавието? Ако приемем, че журналистът е забравил българския език и се е поингилизил - това, вероятно, е съмнение за вида търговия с която се занимава търговецът. Да не е наркотрафикант?