Бившият съпруг на убитата Виктория: Да не търсим мъст, а да помислим как да продължим започнатото от нея

OFFNews 13 октомври 2018 в 13:57 5899 1

"Искам този народ да се промени, този народ да спре да мисли за наказания, да спре да мисли за проблемите, да спре да се оплаква, да мрънка", коментира в интервю за предаването "Тази събота и неделя" на bTV бившият съпруг на убитата Виктория Маринова Свилен Максимов.

Той е собственик на телевизията, в която тя работеше - TVN.

„Предпочитам да мисля за бъдещето, както трябва да направя, за да продължим това, което Виктория започна. За мен това е най-важното в момента", каза той. Според него Виктория е показала, че се интересува от социалните теми и от проблемите на хората в затруднено положение и особено на децата. Предаването "Детектор", на което тя води само едно издание, пък било създадено да даде гласност на важните теми, за които не се говори достатъчно – като задържането на журналистите от „Биволъ” и тяхното разследване за злоупотреби с европари.

„Това е несправедливост, която няма как да бъде поправена, ако всички хора не научат това нещо – и не само да стоят пред телевизора и да гледат, но и да направят нещо по въпроса”, подчерта Максимов.

Той призова хората да не търсят мъст, визирайки възможни наказателни акции. "Мотористите са хора с изключително свободен дух, със санкции няма да ги уплашите. Те по душа са добри хора и ако им обясните, че такива показности и походи в махалите ще доведат само до напрежение, до допълнително насилие, аз съм сигурен, че тези хора ще разберат."

Според Свилен вариантите в момента пред нашето общество са два:

„Да продължим да мрънкаме, да искаме наказание, да правим походи в махалите, да страдат други хора, които нямат нищо общо и да гледаме как да навредим или да погледнем нещата от един друг ъгъл – че моментът за промяна е дошъл. Не е важно какво ти се случва, важно е как ти го приемаш, как реагираш на това. В този смисъл аз бих искал да направя каквото зависи от мен, за да тръгнат нещата и да се оправят."

Максимов заяви, че не иска да мисли за арестувания за убийството Северин Красимиров. „Той е някакъв изверг, аз в момента го мразя страшно много, но от друга страна, дори и да го убием с камъни, да го обесим, това няма да ни върне Виктория", сподели той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

13.10 2018 в 20:32

Е, човекът очевидно има право да бъде толстоист. Само че тази философия, никога не е озаптила престъпниците. Нито е направила светът по-добър.
 
X

Да помогнем на украинските деца!