Борисов: Национална стратегия за детето няма. Бисер Петков всяка сутрин да излиза и да го казва!

OFFNews | 15 май 2019 в 11:42 | 2886 |1

Национална стратегия за детето 2019-2030 няма, заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание.

Той нареди на социалния министър Бисер Петков "всяка сутрин да излиза и да казва, че такава стратегия за детето няма". Вицепремиерът Томислав Дончев допълни, че появилата се информация за неправомерно отнети деца от семействата им е спекулация.

"На социалния министър възлагам сутрин като стане, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма, защото във Фейсбук, включително протести готвят за това: "Не на стратегията 2019-2030 г!". Стратегия, която я няма и за която много ясно се разпоредих да се прави с дълго, с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", коментира премиерът.

Работата по стратегията бе спряна през април по нареждане на министър-председателя заради негативните обществени настроения, подклаждани от вълна от фалшиви новини, както и заради готвени протести в много градове. Въпреки това протестите не спряха, а истерията, че държавата се готви да отнема деца, продължава с пълна сила.

Препоръчани материали
spirit оригиналът

Рейтинг : 14730

15.05 2019 в 13:58 1
+ 10
- 0
Човек отива в рая и му казват:
- Ти си добър човек ще отидеш в рая.
- А тези часовници какви са?
- Всеки човек си има собствен часовник и когато излъже часовникът се мести с една секунда напред.
- А къде е този на Б. Б.?
- Той е в кабинета на Исус и служи като вентилатор.