Борисов: Разбрахме се с колегата Конте буквално да смажем виновниците за боклука от Италия

Ирина Евгениева 30 януари 2020 в 14:43 6728 5

Разбрахме се с колегата Конте буквално да ги смажем виновните за отпадъците от Италия. 

Това обяви премиерът Бойко Борисов след срещата с премиера на Италия Джузепе Конте, който е у нас на официално посещение по покана на българския си колега.

Борисов допълни, че ако има някой, който да се възползва от правомощията за свободно движение на товари в ЕС, ще бъде смазан. 

То е много ясно регламентирано как трябва да се движат, с какви сертификати, добави премиерът.

Министър–председателят заяви, че заедно с колегата му Конте са наредили на магистратите да направят много бърза операция и в рамките на седмица от двете страни да се разбере имало ли е такъв проблем. Той добави, че има пълната увереност и съдействие от Конте, че ще помогне да се накажат виновните, ако има такива.

Според Борисов, много лесно може да се разбере откъде идва този отпадък и за къде отива. 

Достъпът за свободно циркулиране на хора и на стоки не означава, че трябва да циркулират нелегално, добави премиерът на Италия Джузепе Конте.

Италия ще бъде в началото на тази битка, за да се бори с нелегалния трафик. Това ще доведе до много скорошни резултати, да не кажа внезапни. Абсолютно трябва да бъде изкоренен всеки стрък на нелегалност, допълни Конте. 

Той допълни, че когато говорим за отпадъци, те по нищо не се различават от другите форми на нелегалност.

Коронавирус

Преговаряме с французите и германците да приберат нашите съграждани от Китай, каза още Борисов по темата с мерките срещу разпространението на коронавируса, предизвикал епидемия в Китай.

„Надали има човек, който да не е притеснен от този коронавирус. Мога да кажа за българските граждани, които са там, че българският министър е в непрекъснат контакт. Преговаряме с французите и германците - ние имаме няколко човека, само да ги приберат те, за да не пращаме ние самолет“, каза министър–председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

5

Новак

31.01 2020 в 10:57

Не знам защо като чуя “боклук” и се сещам за Него?

4109

4

Дедовия

31.01 2020 в 06:44

Бе хей, торбестия, ти не разбра ли, че можеш да смажеш нещо само ако се търкулнеш върху него? И вземи да се обръснеш, щото така хептен приличаш на парясан циганин!

15509

3

Бухльо

30.01 2020 в 17:05

А как ще ги смазвате буквално - с преси, с валяци?
Аз лично ще съм по-доволен, ако видя виновниците осъдени. Ама едва ли...
И едно уточнение - има или няма органи, отговорни са контрол? Ако няма - кой е виновен и ще бъде ли смазан? Ако има такива органи, ще им бъде ли установена вината (за справка "орган" е министър, шеф на агенция, а не чиновкни) и ще ги "мажете" ли и тях?
Щели да "смазват"...или интелектуално нивото е такова, каквито са приказките или вкарваме пара в свирката. По-вероятно и двете.
Ама тя рибата се вмирисва от главата...

12691

2

Емил Станоев

30.01 2020 в 15:09

Голам смешник е Баце !! Същото като водата за Перник !? Каде спахте до сега ? В България има ли митници или не ? Заринахте страната ни в боклук а сега ще наказвате ? Започнете първо от себеси !

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

30.01 2020 в 14:54

А за връщане на боклука? Кво са договори, бе Бочко?
Щото докато ти са назландисваш да смазваш някого.. И правителствените ти УЖ експерти бляботат за ЕКОЛОгичното горене на боклуко..
Корабите си пристигат.. И контейнерите ги разтоварват.
Ма прати ги тях в ИТАЛИЯТА да са разберат с Конте - колко екологично е да им го върнем. И да си го изгорят ТЕ!!
А и ти думичка по въпроса можеше да повдигнеш. Я как са изказа за "зеленио октопод" на ЕС дет сай задавал..
Иначе ний знайм как ги смачкваш вятърните мелници.. ЕДИН КОНТРАБАНДИСТ да е осъден? Щото и контрабандата уж си я смачкал.. Та чак влакове и кораби през границата си минават без никой да ги види..
За белото в тях.. Да са обаждаме ли?
 
X

Да помогнем на украинските деца!