Фандъкова: Пътниците ще купуват билети от контрольора, ще се продават и в пощи и тото пунктове

Повече проверки за маски на закрито, полицаите ще проверяват и в метрото

OFFNews
22 юни 2020 в 13:23 | 6759 |2

Общинска полиция засилва от утре проверките за носене на маски в градския транспорт в София. По заповед на кмета Йорданка Фандъкова в контрола се включват и полицаите, които охраняват метрото. 

Зачестиха сигналите, които ми изпращат граждани, за пътуване без маска в градския транспорт. Затова и през миналата седмица засилихме контрола с полицията, като бяха проверени над 700 превозни средства. Съставени са 16 акта на стойност 300 лв. и десетки предупредителни протокола. Личното ми мнение е, че глобата за неносене на маска в градския транспорт и на закрити публични места трябва да бъда намалена, което ще направи налагането й по-масово и безкомпромисно, обясни кметът. 

Ръстът на заразените прави невъзможно да се възстанови продажбата на билети от водачите в градския транспорт, но билети ще се продават и в пощите и в пунктовете на Спортния тотализатор. Така местата, от които пътниците в София могат да си купят билети преди да се  качат в превозното средство, се увеличават с още 200. 

Докато това стане, от утре, билети ще се продават и от контрольорите, уточнява Фандъкова, което на практика означава, че глобите за пътник без билет на практика отпадат временно. 

Започнахме планираното тестване на 1000 човека от персонала на детските градини и ясли. До момента всички тествани са отрицателни, съобщи Фандъкова.  

Препоръчани материали
Jinx

Рейтинг : 8430

22.06 2020 в 21:51 2
+ 0
- 0
Абе няма ли да спрете с тия простотии вече???? Теоретично питам - ако цяла нощ правя оргия с 15 човека, с какво ще ми помогнат маски, ао се качим с тия хора в метрото или автобуса????
aviatora

Рейтинг : 13355

22.06 2020 в 14:49 1
+ 1
- 11
ФЪНДО, коллко си проста само...