Фондация 'За Нашите деца' стартира програма за редовно дарителство в подкрепа на деца в риск и техните семейства

OFFNews 30 април 2020 в 16:13 1838 0

В ситуацията на извънредно положение, фондация „За Нашите Деца“ прави всичко по силите си, за да продължи да бъде в подкрепа на децата и семействата в нужда. Пред тежки изпитания са изправени семействата на деца с трудности в развитието и увреждания, които са лишени от възможността за рехабилитационни и възстановяващи терапии, децата от бедни семейства, които нямат достъп до дистанционно обучение и често до единственото им хранене за деня - това в училище, децата на родители, загубили работата си и подложени на стрес от страха за бъдещето и оцеляването им. 

Специалистите на фондацията - психолози, семейни консултанти и социални работници поддържат непрекъсната връзка с децата и семействата в риск. Целта е да се откликне на техните най-спешни потребности от материална подкрепа, да бъдат консултирани и подкрепени, за да се снижи напрежението в тях и да бъдат спокойни в грижата за техните деца. Консултациите и практическите съвети в настоящата ситуация се извършват чрез телефонни и видео връзки.
За да продължи да оказва подкрепа на над 1400 деца и семейства годишно, фондация „За Нашите Деца“ отново стартира програмата си за индивидуални дарители Ре:Дарител, чрез която всеки може да стане част от промяната в живота на децата в риск, за да живеят те в сигурна семейна среда, да имат достъп до качествени социални услуги и да развиват пълния си потенциал.

Всеки желаещ може да се включи в програмата, като стане редовен дарител, отделяйки малка сума по свой избор всеки месец. Ре:Дарителите ще получават ежемесечна обратна връзка, за да се докоснат още по-близо до промяната в живота на децата и семействата, които фондацията подкрепя. С дарените средства ще бъдат подкрепени деца с трудности в развитието и семейства, които изпитват затруднения, породени от ситуацията на извънредно положение. Ежемесечната подкрепа ще осигури необходимите пакети “Бебе” (пелени, адаптирано мляко, бебешка козметика и дрешки) за самотни родители и семейства в нужда, рехабилитацията на деца с увреждания, ще вдъхне надежда на семействата, които изпитват затруднения да осигурят всичко необходимо на своите деца!

Присъединете се към дарителската общност на фондация “За Нашите Деца”, за да може всяко дете да живее щастливо и обичано в семейство!
Научете повече за програмата и станете Ре:Дарител ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!