'Големи зверове: Последният гигант' е по Viasat Nature отново с маратон на трите си епизода

OFFNews 30 април 2019 в 00:50 1658 0

Снимка Viasat Nature

Поредицата за зоолюбители „Големи зверове: Последният гигант“ е по Viasat Nature отново с маратон на трите си епизода от 20:15 в сряда, 1 май.

Биологът Патрик Арий тръгва по петите на животни гиганти - петтонни моржове, африкански слонове, мечки гризли. Еволюцията е довела до колосалните им размери по неподозирани причини. А Арий се заема с мисията да открие какви са те.

Природни кошмари по Viasat Nature

Темата на месеца не е за слаби сърца! Зрителите ще се потопят в микро вселената на страховитите насекоми и ще научат повече за странните и причудливи малки животни с премиерата на "Неканените гости се завръщат" (в сряда, 1 май, от 22:05) и с още епизоди на "Природни недоразумения", "Микро чудовища" и порядъчна доза от "Щуро, истинско, страховито".

Забравените от нас насекоми се завръщат с гръм и трясък. Дървеници са се установили в Южна Франция и се отправят на север. Последните новини са, че са прекосили Рейн. Новопристигналите в Европа тигрови комари се придвижват на автостоп по магистралите към Париж. Предупреждения валят в Берлин, където броят на компаниите, които унищожават всякакви видове нашественици, се е увеличил четири пъти през последните години. Спокойният живот е далечен спомен. Как може да се обяси това внезапно разпространение? Учените посочват като вероятни причини глобалното затопляне, твърде изолираните ни домове и промените в начина ни на живот, както и приспособяването на нашествениците към инсектициди и генетичните им мутации. Тяхното завръщане ще се превърне в главен проблем на общественото здравеопазване през следващите години.

Viasat Nature позволява на природата да разкаже своята вдъхновяваща история – красива и изненадващо истинска.

Завладяващи истории, разказани от хора на мястото на действието, отблизо и лично.

За да гледате Viasat Nature, свържете се с Вашия местен оператор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!