Кметът на Слатина: Терасата на Пламен Георгиев е вписана в нотариалния му акт

Незаконните навеси трябва да бъдат съборени до 3 месеца

OFFNews | 25 април 2019 в 09:03 | 2418 |3

Терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е вписана в нотариалния му акт. Единственият достъп до нея е през неговия апартамент. 

Това заяви кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова след проверката, извършена от инспектори от общината. Тя установи, че два навеса на терасата трябва да бъдат премахнати. 

Навесите са единият около 6 кв. м, другият около 50 кв. метра от дърво. Те са 1 метър над допустимото и трябва да бъдат съборени, обясни Симеонова по Нова тв. 

През 2012 г. е имало сигнал, но колегите ми не са допускани до сградата, за да направят проверки. Обикновено очакваме съдействие от лицето-нарушител. Тогава не сме се обадили на полицията, уточни Стоянова.

По нейни думи обичайният срок да бъдат премахнати незаконните навеси е между месец и три месеца. Ако това не се случи, общината го прави за сметка на собственика. Сауна на практика нямало. При тази проверка не сме изследвали дали това са общи части, допълни кметицата. 

Препоръчани материали
aviatora

Рейтинг : 5021

25.04 2019 в 10:39 3
+ 1
- 0
MAFIA
iliyapopov

Рейтинг : 1139

25.04 2019 в 10:23 2
+ 0
- 15
Ходил съм по много наши села и градчета - няма нито един двор, в който да няма поне два навеса - за държа, за кокошки, за прасета и т.н. Понеже са временни постройки никой не им обръща особено внимание и не се смятат за незаконни. А пък по морето има стотици бараки и павилиони от същия тип насред населените места. Твърде много се вторачвате в несъществени неща!
Хуан

Рейтинг : 1300

25.04 2019 в 09:42 1
+ 5
- 0
Всичко е ясно. Точка по въпроса. Терасата е част от апартамента. Точка по въпроса. Георгиев излъга. Точка по въпроса. И като държавен служител е възпрепятствал проверка на общински органи, която странно как не е продължила. Май вече само отпуска не е достатъчно. Интересно, че вече никой не коментира разликата между пазарна и покупна цена, а само законността на навесите, което не интересува никой.