МОСВ отне разрешителното за дейности с отпадъци на фирма в Лом

OFFNews 12 юни 2020 в 16:31 2633 0

Снимка МОСВ

Без разрешително за работа с отпадъци остана фирмата "Тон Еко" в Лом, съобщиха от министерството на околната среда и водите.

Разрешителното е отнето на 9 юни - след проверка по нареждане на екоминистъра Емил Димитров. 

Установено е, че опасните отпадъци, които са складирани на площадката на дружеството, надвишават многократно разрешеното количество в издадено през 2018 г. от РИОСВ – Монтана разрешение.

В днешното прессъобщение на екоминистерството не се посочва какви са установените количества отпадъци и с колко надвишават те позволеното в разрешителното.

На площадката не е монтирано съоръжение за третиране на отпадъци и не е извършвана дейност по оползотворяване на опасни отпадъци, съобщават от МОСВ.

За проблемната площадка в Лом екоминистърът съобщи преди два дни. Тя е за съхранение и преработка на отпадъци от акумулатори. 

Преди дни Емил Димитров разпореди масови проверки в няколко ТЕЦ-а, циментови заводи и депа за отпадъци.

Проверките на дружествата започнаха в областите Монтана и Пловдив. Целта е да се проследи дали се спазват условията по разрешителните документи или комплексни разрешителни, дали на площадките са въведени инсталации и съоръжения, както и как се управляват отпадъците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!