Масови опити за напускане на София въпреки блокадата

OFFNews
18 април 2020 в 12:21 | 8441 |2

Водачите масово използваха разрешения прозорец за напускане на София - между 6 и 8 сутринта.

Въпреки препоръките на полицията да не се пътува и в днешния ден имаше желаещи да излязат извън столицата. Част от тях обясняваха, че отиват до близките населени места, основно в Софийска област. Въпреки това колите масово бяха връщани от полицаите на КПП-тата на София. 

Ето какво обясни пред БНР заместник-директорът на СДВР Антон Златанов:

„От наша страна всяка декларация ще бъде проверена и всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност. В декларациите тези, които пътуват в посочения часови диапазон, посочват, че отиват по работа. Караме ги да напишат и телефон на работодателя. Преценяваме дали на момента да се обадим на работодателя, дали впоследствие да проверим има ли трудов договор“.

От МВР не изключват на Великден много хора да направят отново опит да излязат извън София заради празника. Най-сериозно обаче се очаква да бъде движението в понеделник – 20-и април. Тогава на входовете на столицата вероятно ще се образуват сериозни колони от автомобили. Тези обаче, които са излъгали, че напускат града по работа и нямат адресна регистрация в града, е възможно да не бъдат допускани да влязат в столицата.

Спокойна е обстановката и в двата блокирани квартала на София – „Филиповци“ и „Факултета“. Там не са регистрирани инциденти или напрежение през изминалата нощ.

Към момента спокойна е обстановката и по пропускателните пунктове на повечето от областните градове у нас

Препоръчани материали
Новак

Рейтинг : 10058

19.04 2020 в 08:59 2
+ 0
- 0
Точно така! Спомняте ли си времето когато за напускане на страната без разрешение се полагаше разстрел, на място, без съд и присъда? А на войника се даваше награда - 20 дни отпуск. И тогава това се правеше в “името на народа”.
И тогава имаше немалка част от народа, която вярваше в това и изпълнителите бяха приемани като герои.
Така се пази власт. Дерзайте, малко ви остана. Оня циркаджия с иконата и свещичката е готов.
zuljin

Рейтинг : 3631

18.04 2020 в 20:16 1
+ 3
- 0
"Тези обаче, които са излъгали, че напускат града по работа и нямат адресна регистрация в града, е възможно да не бъдат допускани да влязат в столицата."

Подкрепям с две ръце!