Минисериалът 'Тутанкамон' разказва за археолога, открил гробницата на момчето крал

OFFNews 19 април 2019 в 00:04 3215 0

Снимка Epic Drama

Новият драматичен канал Epic Drama ще покаже минисериала "Тутанкамон" - мащабна продукция в четири части, която разказва личната история на известния британски археолог Хауърд Картър, открил гробницата на момчето крал. 

Действието в сериала се развива сред златистите пясъци, надвисналите урви и изпепеляващата жега в Долината на кралете. В ролята на археолога влиза Макс Айрънс, който може да ви е познат от The Little Drummer Girl и The White Queen.

Виждаме младия Картър през 1905 г., когато предвожда експедиция с жар, но когато страстите се разгарят и той застрашава разкопките, археологическият му лиценз е отменен от Службата за антични разкопки в Кайро.

Самотен и презрян от обществото, той живее в трудни условия, докато шансът не го среща със зашеметяващия британски аристократ лорд Карнарвън (в ролята е ветеранът Сам Нийл, „Джурасик Парк“, „Пианото“) - ентусиазиран любител археолог, и дъщеря му лейди Евелин (очарователната Ейми Рен, която сигурно сте забелязали в The Last Kingdom). Това довежда до драматична промяна в съдбата на Картър и неочакван шанс в любовта.

Режисьорът Питър Уебър е добре познат в индустрията - сред филмите му са "Момичето с перлената обица", "Младият Ханибал: Корените на злото" и спечелилият множество награди документален филм "Земя: Един невероятен ден". Сценаристът Гай Бърт пък е познат от поредиците по Epic Drama "Беоулф: Завръщане у дома" и "Кръгът Блечли" (можете да гледате първите им епизоди онлайн без регистрация на www.epicdrama.bg/watch-now)

Премиерата на сериала е в събота, 20 април, и неделя, 21 април, в 20:30 часа.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал. Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки