Нова експертиза за Централна минерална баня, преди да се реши спа или арт център

Едрева: Хората трябва да знаят, дали ще струва 2 или 25 лева. Къпала съм се с роми, няма проблем, обяви защитничка на банята

OFFNews 17 февруари 2019 в 11:22 2770 0

Съдбата на Централна минерална баня в София ще се реши, след като се произнесе експертен съвет. Длъжни сме да информираме хората, преди да се вземе решение дали да се прави спа център в нея, каква ще е цената - дали ще има услуги за 2 или за 25 лева. 

Това заяви председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева по БНТ.

Виргиния Захариева, която защитава запазването на крилото от банята с басейни, заяви в отговор на зрителски въпрос: Къпала съм се с роми в басейн, няма никакъв проблем, те спазват култура във водата. 

Според експерта Иво Анев дебитът на минералната вода е напълно достатъчен и за спа, и за възможност хората да продължат да си наливат от чешмите. Проблемът на Столична община е, че няма общински терен в района, който да предложи за изграждане на хотел, и евентуален концесионер да си осигури печалбата, заяви Анев. 

Значението на инфраструктората около банята подчерта и Едрева. От едната страна е сградата на Министерски съвет, няма място за паркиране, обясни тя. 

Обществено обсъждане за бъдещето на Централна минерална баня трябва да се проведе, след като експертният съвет предостави необходимата информация, каза още Малина Едрева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!