Още три групи в детска градина Бърборино наесен, две от тях по метода Монтесори

OFFNews
23 юни 2020 в 15:48 | 871 |0

Още две групи за обучение по метода Монтесори в столичната детска градина №124 в „Красно село“ ще бъдат открити наесен. 

Това е една от сградите с азбестови панели, които преизграждаме изцяло, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери новата "Бърборино". 

Очаквам през есента градината да отвори отново като освен 4-те съществуващи групи ще разкрием още една за 25 деца, уточни кметът. 

Осигуряваме и средства за проектиране на нова сграда за 6 групи към детска градина №8. Веднага щом кмета на район г-жа Росина Станиславова има готовност за строителство, ще получи финансиране и за него. С нея обсъдихме и идеята за освобождаване на сграда със социални дейности, която да преустроим във филиал на детска градина, каза още Фандъкова. 

За освобождаването на две сгради, в които се помещават социални дейности, работят и кметовете на „Младост“ и „Люлин“. На тяхно място също се планират разширения на детски градини. 

Общинският съвет вече разглежда предложението за изваждане на терен от 7 дка в „Горубляне“ от капитала на „Софийски имоти“, на който да бъде изградена детска градина. Докладът е внесен от председателите на комисиите по образование, стопанска политика и финанси в Столичния общински съвет Малина Едрева, Николай Стойнев и Георги Георгиев. 

Освен програмата за строителство на нови училищни сгради и детски градини сме готови и с програмата за ремонти, които традиционно правим през лятото. Нейният бюджет е 2,5 млн. от приватизационния фонд на Столична община. За съжаление, в момента няма действащ Управителен съвет на фонда, тъй като изборът му е обжалван. Възложила съм на кметовете на райони да започнат процедурите за изпълнители, така че щом имаме решение на съда, ремонтите да започнат, каза още Фандъкова. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !