Отварят офертите за тол системата утре

OFFNews 03 октомври 2017 в 09:39 1812 0

Ценовите оферти за изграждане на тол системата ще бъдат отворени утре в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“ в София, съобщи АПИ. 

Електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка). 

Резултати от оценяването на техническите оферти на участниците, извършено от тръжната комисия , са: Обединение „БГ ПЪТ“ – участникът е предложен за отстраняване; КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС – Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 10 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 10 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 100 т.
ТОЛЛНЕТ АД, Чехия – участникът е предложен за отстраняване; СИЕЛА НОРМА АД – участникът е предложен за отстраняване; Обединение „ТЕЛЕТОЛ“ ДЗЗД – участникът е предложен за отстраняване;
Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“– Оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система – 5 т. Оценка за план за изпълнение и управление на риска – 5 т. Оценка за качество при изпълнение на поръчката – 10 т. Техническа оценка – 66,67 т.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!