Празничното пътуване продължава: тапи по АМ Тракия, АМ Хемус и граничните пунктове

OFFNews 26 април 2019 в 17:48 3642 0

Снимка БГНЕС

Масовото пътуване за празниците продължава да създава нови километрични задръствания по магистралите "Хемус" и "Тракия", както и тапи по граничните пунктове.

Освен на ГКПП Капитан Андреево - Капъкуле, където има затруднения заради срива в системата на турските митнически служби по-рано днес, техническа повреда предизвика километрични опашки и на ГКПП Лесово–Хамзабейли, предаде bTV. Сривът в системата е продължил около час, което е довело до задръстване и в двете ленти в посока Турция. Повредата е отстранена, но вече има образувани километрични опашки.

Засилен трафик има и на път Е-79 към ГКПП "Кулата". Дълги опашки от автомобили са се образували на граничния пункт Кулата - Промахон.

Километрични тапи има и на АМ "Струма" по пътя за Гърция. На магистрала "Тракия" има също има задръствания и дълга близо 2 км. опашка при 85-ия километър.

На магистрала "Хемус" при тунел "Витиня" също има образувана колона от автомобили с дължина 6 км. На място са разположени екипи на Пътна полиция, които регулират трафика. Движението е блокирано допълнително заради катастрофа на магистралата.

Пътуващите за празника автомобили са над 100 000. В задръстванията редица шофьори решили да използват аварийните ленти, съобщиха читатели.

Шофьори използват аварийната лента по магистрала "Хемус"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!