Ремонт мести книгите от "Славейков" в градинка, няма да секат здрави дървета

OFFNews 04 април 2017 в 15:50 4776 1

Снимка opoznai.bg

Сергиите с книги от столичния площад "Славейков" ще се преместят в градинката пред хотел Рила, докато тече ремонтът в района. Няма да се отсичат здрави дървета по ул. "Граф Игнатиев" и площадите "Славейков" и "Гарибалди" при обновяването на централната градска част. 

Работният инвестиционен проект за зоната е изготвен от А. Д. А. - Архитектурно дизайнерска агенция, след проведен конкурс от Столична община. Предложението на проектантското бюро, което касае оценка на дърветата, ще бъде извадено от документацията на обявената обществена поръчка за избор на изпълнител. Това е отбелязано и от дирекция „Зелена система“ в протокол от експертен съвет, проведен на 24.09.2015 г., който е записан върху предадените проекти. Проверка на състоянието на всички дървета в зоната, както и на територията на Столична община, се прави ежегодно от експертите на дирекция „Зелена система“ и дървета се премахват само в случай, че се констатира, че те са опасни за живота на гражданите и не могат да бъдат спасени.

Проектът за зона 2 на централна градска част предвижда процентното увеличение на дърветата в зоната с 53%, като преди реконструкцията общия брой на дърветата е 303, я след нея техният брой ще бъде 463.

Реализацията на проекта за възстановяване и обновяване на ул. „Граф Игнатиев“ включва подмяна на подземната инфраструктура, настилките и релсовия път. В проекта е предвидено място за функциониране на книжния пазар на пл. „Славейков“. За времето на ремонта книжният пазар ще бъде преместен в градинката при хотел „Рила“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!