След ранената полицайка: Радев готов дербитата Левски- ЦСКА да са извън София

Министърът отива при полицайката, МВР не знае кой е хвърлил бомбичката

ОFFNews 20 април 2018 в 13:20 2939 0

Снимка bTV

Вътрешният министър Валентин Радев ще пости в болницата 24-годишната полицайка, която беше ранена от бомбичка по време на мача Левски-ЦСКА.

Това обяви той пред журналисти в Народното събрание, където беше, за да вземе участие в днешния парламентарен контрол. "Оттук отивам да видя момичето. Вчера при нея беше главният секретар. Жандармерията ме чака. Искаме да й дадем кураж", каза Радев и подчерта, че състоянието й е стабилизирано.

Той призна, че МВР все още не знае кой е хвърлил бомбичката. "Разпитваме всички, но още не можем да намерим кой я е хвърлил", обясни министърът и обясни, че се прави всичко възможно, а полицаите са мотивирани да намерят "този, който си е позволил да го направи". 

"Сега сигурно го е страх да си признае. Мъжко е да отиде и да каже, че е той и да обясни дали е очаквал или не да има полицаи зад стъклата", коментира Радев.

Министърът обясни, че МВР ще излезе с драстични мерки срещу футболното хулиганство. "Какво да направим - да изнесем дербитата извън столицата ли? Готов съм и на това", каза той.

Част от идеите за затягане на мерките за сигурност са да се сложат скенери на стадионите и да се проверяват личните карти на феновете. "Каквото ни предложат като мерки - ще се съгласим.Очевидно има нещо, което трябва да направим с пропускателния режим. Там охраняват други хора, ние сме външния периметър, ако нещо се случи", допълни Радев.

Той изтъкна и какви мерки са били взети досега - началният час на дербитата е бил променен, за да са дербитата са в светлата част на деня.

Министър Радев обясни, че раненото момиче е полицай от половин година. Съпругът й също работел в системата на МВР. "Не мога да мисля друго освен, че са отдадени на тази професия", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!