Смяната на часовото време в ЕС ще се запази до 2021

OFFNews 03 декември 2018 в 13:38 5450 2

Отмяната на смяната на часовото време в ЕС едва ли ще се осъществи до 2021 година, заяви днес австрийският министър на транспорта Норберт Хофер, цитиран от БТА.

Началната дата, която е с две години по-късно от предложената през септември от Европейската комисия, ще даде повече време на страните членки да се подготвят, смята Хофер. В момента Австрия председателства ЕС.

Ускореният график, предвиждан от Еврокомисията, беше поставен под въпрос още през октомври, тъй като някои страни членки предупредиха, че те няма да могат да вземат необходимите мерки да се приспособят в области като въздушния транспорт например, припомня БТА.

Ако настояваме да направим промяната веднага, това ще подкопае предложението на комисията, добави Хофер преди началото на срещата на транспортните министри от ЕС.

Комисията предложи страните членки да се откажат от преминаването от зимно към лятно часово време след онлайн анкета в целия ЕС, според която 84-процента от включилите се подкрепят идеята.

За такава промяна обаче страните членки и Европейският парламент ще трябва да одобрят окончателна реформа. След това страните членки ще решат за себе си дали да останат на лятно часово време или да запазят стандартното време през цялата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

06.03 2019 в 20:19

Преди много години Андрешко обяснявал на бирника че конете под час ги хранят и поят.

Изглежда не оценяват старанието.

2-3 години са горе-долу достатъчни. Даже и за хора за които е въпрос на една отметка във Windows.

(защо няма да стане работата само с тая отметка е вече въпрос за напреднали).

12407

1

Bad Horse

03.12 2018 в 15:20

Ей зат'ва всички ви мразят, евро-писарушки! Ей зат'ва ЕС затъва и ще се срине рано или късно. Не можете да се разберете за нещо, което 84% от хората искат! Бизнеса също. По-голямата част от света спря това безумие. В САЩ някои щати го спряха на своя глава, напук на федералното правителство. И тук трябва държавите членки да теглят една майна на Брюксел и го да решат на своя глава.

Голямата промяна... във Windows цъкате една отметка да спре да сменя времето лятото и готово! Връщане към нормалната ситуация не може да отнеме 3 години! Авио-компаниите, как се справяте е като летите до страните без смяна на времето? Не се учудвам че сте некадърни, като ни губите багажите в 10% от прикачванията, но защо ние трябва да се съобразяваме с вас?
 
X

Да помогнем на украинските деца!