Три в едно - студено, снежно и ветровито

OFFNews 04 януари 2019 в 07:11 2521 0

Днес ще остане облачно и ветровито. В западната половина от страната вятърът ще е до умерен северозападен, а в източната - до силен от север-североизток.

В сутрешните часове в южните и планинските райони от страната ще има значителни валежи от сняг. Там вятърът може да се усили до виелица. Преди обяд от север валежите ще започнат постепено да отслабват и спират. След обяд ще отслабва и вятърът.

Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°. Максималните ще са между минус 3° и 2°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни. Ще духа силен, временно бурен вятър от север-североизток. Ще има условия за навявания.

По-късно през деня валежите над планините ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България. Вятърът също ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7°, а на 2000 метра – около минус 12°.

Край морето ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Вятърът ще е от силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, а вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0° - 2°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!