Венцислав Караджов обеща да глоби солено НАП и излезе в отпуск

OFFNews 24 юли 2019 в 15:35 5224 4

Председателят на Комисията за защита на личните данни, който обеща да провери и глоби НАП за гигантския теч на данни на милиони български граждани, излезе в отпуск посред скандала. Че Венцислав Караджов отсъства и е в отпуск, потвърдиха пред OFFNews от КЗЛД днес.

Миналата седмица Караджов обеща да глоби приходната агенция с видимо неудоволствие. Първо уклончиво каза, че трябва да се изчака правоохранителните органи да си свършат работата, после предположи, че същите пари (20 до 40 милиона лева) биха свършили повече работа, ако НАП ги вложи в подсилване на защитите на информационните си системи. Изненадващо след това НАП изпрати от името на КЗЛД съобщение до медиите, в което ги уведоми, че КЗЛД ще ги глоби. За финал самият Караджов лично излезе в тв ефир и обяви, че предстои много сериозна глоба. Днес, в разгара на скандала, той вече е в отпуск.

От Комисията уточниха, че Караджов е в отпуск поне до началото на август.

Той не е единственият отговорен за случилото се отпускар. В отпуск бе и шефката на НАП Галя Димитрова още по времето на избухването на огромния скандал. Не е ясно дали в момента тя е на работа. 

В същото време, 4 милиона български граждани, чиито данни са изтекли, все още не могат да проверят и потвърдят, че данните им са публични. От НАП обещаха да стартират приложение, с което всеки да може да провери какви негови данни са изтекли. То и до днес не е факт. Вместо това шефовете на двете ведомства се радват на заслужен отпуск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

24.07 2019 в 22:58

НАП т.е. НАС. Голяма гавра с раята няма спор.
Приятна почивка чичо Венци.

17439

3

мнение от IP

24.07 2019 в 17:56

Дебелоочие е това. Големите заплати са за голяма отговорност, а не за да си развяват задниците в отпуск при кризисни ситуации. Ама кво им пука? Някакви данни изтекли...Случва се... могат да ни хакнат и през микровълновите печки, няма за такова нещо да им разваляме отпуските.

12362

2

Хуан

24.07 2019 в 15:51

Т.е. ще глоби нас, данъкоплатците. Още повече, цялото перчене се обезмисля, щото от единия джоб отива в другия. За кумува срама можеха поне един шеф на отдел да накажат с мъмрене. Всички епитети, за които се сещам относно тази ситуация ми се струват слаби, а тези, които считам за удачни, са доста нецензурни.

3767

1

Име на профила

24.07 2019 в 15:41

Що да не, лято е. Само ние, "обикновените граждани", я пропускаме, когато стане нещо извънредно лятото. Случи ми се миналата последно, детето не рева много.

Те, овластените, наистина се налага да си починат - първа категория труд е тежка, все пак; миньори, милиционеридупетати...