Започва укрепването на пътя за Рилския манастир

OFFNews 18 август 2018 в 15:37 1591 0

От понеделник започва обрушването на скатовете и замрежването на пътя за Рилския манастир, съобщи регионалният министър Николай Нанков, който днес мина по него на път за Светата обител. Нанков бе там за празника Успение на свети Иван Рилски.

Първоначалното укрепване на пътя се очаква да приключи за срок от два месеца.

По време на ремонтните дейности пътят ще се затваря частично за по няколко часа, в зависимост от трафика и натовареността на участъка. Движението ще се регулира от "Пътна полиция", като работата им ще бъде подпомогната от служители на Областното пътно управление - Кюстендил и от пътноподдържащата фирма.

В момента движението в отсечка от 250 м по пътя до Рилския манастир се осъществява в една лента. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, скоростта е ограничена до 40 км/ч., като преминаването е безопасно.

"Нямаше как три месеца да работим поради, знаете, с природата трудно се борим, поради сериозните валежи и фактът, че при каквато и да е дейност в подобни климатични условия, от голямата влажност, бихме могли да направим още по-сериозна беля", каза министърът, цитиран от БНР.

В момента екип от геодезисти работи върху набелязването на мерки за дълготрайното решаване на въпроса в този участък от пътя, обясни министърът и добави, че за трайното укрепване на ската при 27-ми км вече е започнала подготовката на обществена поръчка за изработването на технически проект за извършване на укрепителни и обезопасителни работи в участъка.

Целта е проучвателно-проектанските работи да изяснят инженерно-геоложките условия в района на срутищните процеси, причините за тяхното възникване и да бъдат предложени конкретни мероприятия за трайното укрепване, възстановяване и недопускане в бъдеще на срутване на скални маси върху пътното платно, стана ясно още от думите на Нанков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!