Затягат ограничителните мерки в Ямбол

OFFNews 07 май 2020 в 10:28 1702 0

С решение на областния медицински съвет в Ямбол са въведени по-строги ограничителни мерки в кв. "Райна Княгиня", съобщи БНТ.

За малко повече от денонощие доказаните нови случаи на заболели от коронавирус в града са 20, като общия им брой достига 35.

Специалният режим е от 4 май. Разрешено е движението само в рамките на квартала, за закупуване на лекарства и хранителни продукти.

Излизането извън периметъра на ограничителните мерки е позволено за хората, които са на работа или се нуждаят от медицинска помощ. Задължително е носенето на маска или шал вътре в периметъра. Забранено е струпването на хора.

Променя се или се преустановява движението на автобуси от градския транспорт, преминаващи през блокирания район.

По думите на областния управител Димитър Иванов от снощи периметърът на ограничителните мерки е разширен с още няколко улици.

"Една част от положителните проби са тук от квартала, другата част са на хора от центъра на града, които нямат нищо общо с огнището в "Райна Княгиня" нито като контакти, нито като работодатели, така че и в днешния ден ще продължим с тестването на хората", каза той.

Иванов уточни, че от 13 човека контактни на една от починалите, са дошли само трима роднини, от които двама са дали положителни проби. Той каза още, че една част от контактните лица не желаят да бъдат тествани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!