От вас: 10 км задръстване от Драгичево до София заради ограничения на пътя без видима причина

OFFNews 13 август 2018 в 15:11 4684 0

Редно ли е да се ограничава движението в час пик, да се образува над 10 км задръстване, да няма катастрофа и по нищо да не личи, че ремонт или друга дейност на агенция "Пътна инфраструктура" налага стесняването на пътя? Този въпрос зададе читател на OFFNews днес по обед, след като два пъти от сутринта му се наложило да прекара часове в чакане на пътя, за да пропътува разстоянието от София до Дупница и обратно.

"Сутринта пътувах към Дупница... На излизане от София имаше километрична опашка на входа. Сега се връщам и влизам един час в София. Наслагали са знаци, без да правят нищо. А задръстването сигурно е над 10 км", пише читателят ни.

Първия път той пътувал в час пик - към 8 ч. сутринта и, тъй като нямало катастрофа, си обяснил ситуацията с трафика от Перник към столицата, но няколко часа по-късно положението било същото.

Ограничението е на едно място, за не повече от километър, веднага след края на разширението след Драгичево - точно преди Владая, обясни читателят.

Така разстоянието, което обикновено му отнема час път, днес минал за 2 часа и 10 минути.

От OFFNews се обърнахме с въпроса на читателя ни към пресцентъра на АПИ, за да разберем причината за затрудняването на шофьорите. Помолиха ни да ги попитаме писмено, което и направихме. Два часа по-късно нямаме отговор, но щом получим такъв, своевременно ще информираме читателите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!