БСП иска три комисии да изслушат шефовете на Топлофикация София

OFFNews 19 ноември 2019 в 12:55 1499 0

Не мисля, че мотивите за оставката на директора на „Топлофикация-София“ са само лични. Отчитаме и, че финансовият одит на дружеството е наложителен, предвид размера на дълговете. Както и решението на Общинския съвет от лятото , което даде ход на търсенето на международен консултант, за да предложи финансов модел за развитие на дружеството. 

Това каза председателят на БСП-София и общински съветник в СОС Калоян Паргов след днешното заседание на СОС.

Вчера за пореден път в медиите изтече съобщение за оставката на директора на „Топлофикация-София“. Практиката директори на общински дружества да си подават оставката по лични причини не е от вчера, обяви Паргов. 

Той подчерта, че е наложително комисиите в СОС, които имат отношение по въпроса с „Топлофикация-София“, да изслушат Надзорния съвет на дружеството. „Затова поискахме след днешното конструиране на комисиите на СОС спешно заседание на три комисии, които имат отношение към „Топлофикация-София“ - това са инженерната, стопанската и комисията по финанси и бюджет. 

Калоян Паргов заяви още, че от БСП държат да бъде спазена буквата на закона и следващото ръководство на „Топлофикация-София“ да бъде избрано с конкурс, на който всички кандидати да представят концепциите си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!