БСП тръгва към Бузлуджа, пленум в Габрово за местния вот днес

OFFNews 26 юли 2019 в 08:02 3353 0

Традиционният събор на БСП на Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе утре, социалистите ще отбележат 128 години организирано социалистическо движение в България. 

Днес Националният съвет на партията ще проведе разширено заседание с участие на областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници в Габрово. На форума в 14.00 часа в зала "Възраждане" се очаква НС да утвърди и номинираните до този момент кандидати за участие в местните избори. 

Дневният ред включва политическата платформа на БСП за участие в „Местни избори 2019“. Платформата бе приета от Изпълнителното бюро на партията във вторник. Срокът за нейното изготвяне и представяне пред членовете на Пленума бе 31 юли. Такова бе решението на 49-тия конгрес на БСП на 16 юни. По точката ще докладва заместник-председателят на партията Владимир Москов. 

На вниманието на Пленума се поставя и проект на решение за участие на БСП в изборите за кметове и общински
съветници, насрочени за 27 октомври 2019 г. Проектът ще бъде представен от лидера на БСП Корнелия Нинова.

След заседанието ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. Лидерът Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019", а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите.

Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Рускотурската война (1877-1878) и на 141-годишнина от Освобождението на България, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Утре тържествата на Бузлуджа започват в 10.45 часа с художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

Словото на Нинова е в 11.30 часа на сцената на Историческата поляна.  

Програмата продължава с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13.30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя!
Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа
на Историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с
участници в Националния събор от общините и областите.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!