Десислава Атанасова: Не се притеснявам от делото, с Нинова ще се видим в съда

ОFFNews 12 декември 2017 в 21:00 4842 0

"Не съм притеснена от делото. Очаквам да видя мотивите в исковата молба и ще се срещнем в съда." Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че ще съди Атанасова и ПП ГЕРБ, цитирана от БГНЕС.

Атанасова заяви, че делото би било прецедент в правния свят: „Приватизаторката щяла да завежда дело срещу мен и ГЕРБ за клевета, лъжа и манипулиране на държавен орган. Досега в правния мир не е известно някой да съди политическа партия за някакви манипулации“.

Тя нарече поведението на БСП "шизофренично", тъй като според нея партията отрича "процеса на голямото разграбване".

 „Отричат ли онзи процес на голямото разграбване. Призовавам БСП за дебат, не с нас. За нас фактите са известни и истината е тази, която е описана в тази книжка „Корупцията“. Нека те се уточнят. Дали в момента губят идентичност като лява и социална партия? Дали лидерът им еволюирал и от десен приватизатор се е превърнал в социален или какво?“, попита още тя.

Атанасова посочи, че темата „Техноимпекс“ и търсенето на наказателна отговорност и всички останали приватизационни сделки през този период ще бъде възможно да се разследва в случай, че падне давността. „Именно заради това настояваме това да се случи с промяна в Конституцията. По време на въпросното дело, което госпожата ще заведе, ще станат ясни факти и обстоятелства“, посочи тя и допълни, че към този момент ГЕРБ не са обмисляли да внесат сигнал до КОМПИ.

По-рано днес лидерът на социалистите заяви, че ще съди депутата и партията за изказването на Атанасова, че приватизацията на дружество "Техноимпекс" през 1999 г. не е проверявана от прокурор нито веднъж. По-късно Нинова представи документи в своя защита.

В края на миналия месец министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че Нинова е получила лична изгода от участие в приватизацията на дружеството срещу минимална сума по времето на управлението на Иван Костов и министър Евгений Бакърджиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!