Дончева: Сагата "двете каки" трябва да е продължение на филма "КОЙ"

OFFNews 27 ноември 2015 в 18:34 5653 5

Татяна Дончева

Логично е да гледаме на сагата "двете каки" като на продължение на филма "KОЙ". Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред bTV.

Според нея към обществото в момента не тече информация с достатъчно факти, за да няма възможност хората да направят своите изводи.

"Като председател на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева е изпълнявала определени поръчки, а чрез Румяна Ченалова, като нейна приближена съдийка, е изпълнявала поръчките. Поръчките са идвали от кабинета на министър-председателя и от кабинета на Делян Пеевски", заяви Дончева.

Според нея чрез Пеевски ДПС упражнява контрол върху Висшия съдебен съвет, назначава магистрати на ключови позиции и после дирижира техните действия.

"Има и случайно назначени, но те не се развиват в кариерата – ще ви гърбят с работа, ще ви гърбят с дела, но когато стане въпрос за шефски постове, няма да е случайно назначен човек". Лидерът на "Движение 21" добави, че това демотивира честните, умните и четящи магистрати.

Според Дончева не могат да се намерят магистрати, които да кажат "баста, ние всичко това го знаем".

"Или сме парламентарна република, която функционира по правила, или сме султанат с падишах – той правораздава, той харчи парите, той е законодателната власт", каза Дончева.

Тя също беше категорична, че президентът Росен Пленелиев трябва да се намеси скандала "гнилите ябълки" и решението по делото "Белведере" и да събере екип от юристи, като политик, чието има не е замесено в скандала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!