Местан: ДПС извърши непростимо предателство срещу турското малцинство

OFFNews 16 декември 2018 в 21:09 13609 2

„Тази година особено силно ще се прояви политическата подлост и двуличие на ДПС. От миналогодишния митинг насам те извършиха непростимо предателство срещу турското и мюсюлманското малцинство в България, като чрез своите общински съветници във Велинград и Лозница гласуваха за изграждането на паметници на комунисти възродители, членове на Политбюро на БКП, осъществили със силата на оръжието и репресивния си апарат насилствена асимилация на близо милион и половина турци и мюсюлмани“.

Така е цитиран лидерът на ДОСТ Лютви Местан в прессъобщение за инициативите на партията му по повод традиционните събития, с които на 26-и и 27-и декември хората от Могиляне и Момчилград отдават почит на жертвите на Възродителния процес. 

През последните две години обаче събитието се оказва място за раздор между поддръжниците на ДПС и ДОСТ.

„С какви очи ще застанат пред гроба на малката Тюркян, която бе убита именно от въоръжените части, изпратени срещу мирните протестиращи за името и вярата си граждани точно със заповед на ген. Александър Семерджиев след като общинските съветници на ДПС във Велинград единодушно гласуваха да му се изгради паметник във Велинград? Същото се отнася за паметника на Пенчо Кубадински в Лозница. Тук политическата отговорност на ДПС е особена голяма, защото те управляват общината с кмет и мнозинство на общинските съветници над две трети. Вкупом всички те подкрепиха изграждането на паметник за обвинения в участието си във Възродителния процес Пенчо Кубадински. Този паметник е паметник на моралното и политическо падение на ДПС. Народът ни вече разбира това и ще въздаде своето справедливо наказание още на предстоящите европейски избори“, заявява Местан.

Той призова членовете на ДОСТ на 26-ти декември да изпълнят своя човешки дълг като изразят почит пред гробовете на свидните жертви без партийни знамена, шапки и други символи.

„Ние няма да организираме партиен митинг, няма да превозваме хора с платени автобуси не само защото и без това нямаме средства за това, а най-вече, защото има нещо безкрайно аморално в изразената почит срещу пари. Това вече не е почит. Това е платено показване на мускули“, смята лидерът на ДОСТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

2

OffAman

18.12 2018 в 15:24

От всички ибрици само този остана безплатен.
Откакто се сближиха Русия и Турция лирите рязко спряха.
А и не разбирам драмата на бивш агент на държавна сигурност пред паметника на неговите началници.

10571

1

Hissarion

17.12 2018 в 12:17

Да не е спрял Ердо-паша субсидийката?! Как така нямало средства?
 
X

Да помогнем на украинските деца!