Нинова: Цял ден търсим обещаните от ГЕРБ 50 милиона лева за медицински сестри. Няма ги!

OFFNews
04 октомври 2019 в 20:18 | 1139 |4

"Общинските и държавни болници са гръбнакът на системата, а са оставени на произвола на съдбата. Днес цял ден търсим обещаните от ГЕРБ 50 милиона лева за медицински сестри, които изведнъж се оказаха само 6 милиона. Обещаха ги през май, когато назряваха протести и идваха европейски избори. Днес ситуацията е същата - отново избори и отново празни обещания. Парите ги няма - нито в болницата в Разград, нито в болниците от областта."

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща със симпатизанти в Разград. Тя настоява държавата да поеме дълговете на общинските болници и да осигури нормално заплащане на медицинските работници.

Нинова подкрепи кандидата за кмет на левицата Денчо Бояджиев и листата за общински съветници:

"Тук ми е лесно, защото Денчо вече е бил кмет и всички го познавате - кадърен, професионалист и отдаден на жителите на Разград", заяви тя.

По думите й листата за общински съветници е уникално съчетание на опитни и млади хора, всички от които със сериозни професии, реализирали се.

"Радвам се, че тук имаме толкова много инженери, лекари, учители, икономисти - всичко, от което се нуждае Разград, за да просперира”, каза още лидерът на БСП.

Тя представи основните социални политики, на които залага левицата в платформата си за местни избори - безплатни детски градини, общински жилища за млади семейства, социални услуги за възрастните хора, подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, достъпно и адекватно здравеопазване по места.

Препоръчани материали
Севтопол

Рейтинг : 1001

05.10 2019 в 12:02 4
+ 1
- 0
Корнела, ти първо намери вашите милиони от субсидията, които имате да връщате, после едни 100 000 лева, дето изчезнаха от партийната ви каса преди време, после убедете хората, че с парите на държавата можете да се справите по-добре, отколкото с вашите партийни, и чак тогава можем да говорим за каквото и да било друго.
zuljin

Рейтинг : 3563

05.10 2019 в 10:12 3
+ 0
- 1
По-важно е било плащането на някой приближен до МИЛИЦИОНЕРСКАТА ПАПЛАЧ, по някоя обществена поръчка за футболен стадион в Горно нанадолнище. А също и купуването на джипки и други облаги за лично ползване от МИЛИЦИОНЕРСКАТА ПАПЛАЧ...
Нострадамус

Рейтинг : 7173

05.10 2019 в 08:00 2
+ 6
- 0
Нинова, не търсите където трябва. Потърсете в касите на ГЕРБ и в личните сметки на боса и приближените му - доверени хора!
stanimir_13

Рейтинг : 2101

05.10 2019 в 04:54 1
+ 1
- 6
Присмял се хърбел на щърбел. Така и едно нещо не казва, конструктивно.