Нинова се среща с Гешев заради кризата в Перник, иска отговорност и от министри

OFFNews
29 декември 2019 в 12:23 | 1950 |0

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на населени места, общински съветници и граждани по повод кризата с водата.

Три са темите, които хората са поставили и очакват реакция от БСП като партия и парламентарна група, посочи тя.

“На първо място поставиха остро въпроса за отговорността – кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да разбера докъде е стигнало разследването. Премиерът постоянно прехвърля вината на ВиК дружеството и на общината, но е факт, че въпросното дружество е пускало водата само след направени заявки и разрешение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите”, обяви Нинова. След разговор с главния прокурор, стана ясно, че срещата ще се проведе на 6 януари, информира БГНЕС.

На второ място хората поставиха въпроса с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции, посочи Нинова.

“Правителството да изпълни обещанието си за тази подмяна. По думите на специалисти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална кампания “Дари вода за Перник”. Обръщам се към всички – да бъдем съпричастни с перничани”, каза още Нинова.

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !