"Правда" посвети статия на ген. Радев и обяви, че НАТО унищожава армията ни

OFFNews
04 август 2016 в 21:58 | 9147 |10
Публикацията в pravda.ru

Руският всекидневник "Правда" публикува материал, в който се твърди, че "НАТО унищожава българската армия" и военната реформа по стандартите на Организацията на Северноатлантическия договор заплашва страната ни от загуба на суверенитет.

В редиците на военнослужещите назрява недоволство, пише още "Правда" и разказва за депозираната оставка на командира на военновъздушните ни сили генерал-майор Румен Радев.

Руското издание твърди, че за Радев решението на властите полски летци да охраняват българското небе е "откровена окупация".

"Правда" цитира - макар и непълно - следния пасаж от рапорта за напускане на Радев: "За мен, като генерал от Българската армия и командир на ВВС, тази Концепция е по-унизителна дори от Ньойския договор".

"Припомняме, че именно под давление на Брюксел България някога се отказа от изгодния за нея проект Южен поток. На България ѝ остана едната граница, ама и тя вече..." - е недовършеното финално изречение в статията на прокремълското издание.Влади

Рейтинг : 9347

05.08 2016 в 13:28 11
+ 4
- 20
Ало, дървената глава, човекът казва кой е измислил пропагандата в тоя й вид, а не хибридните войни, умнико! Ма като гледам - в твоя случай "Чукча писател, Чукча не читател!". А армията ни още преди 1989-а беше една огромна смешка, в която се наливаха огромни пари. А в НАТО сме приети през 2004-та, за твое сведение.

Като си тръгнал да ровиш в историята няма ли да обвиниш и гърците, че са ни унищожили армията, а? Самуил, ала-бала... :D
Draven Filosoff

Рейтинг : 12796

05.08 2016 в 10:19 10
+ 10
- 0
# Мусура
Западните медии не водят ли хибридна война тук? Ти как мислиш?Но тя е приятелска, въпреки, че е насочена срещу народа, така че заблудени като теб не я отчитат. Помежду другото не Хитлер е измислил хибридната война а американците, разрови гуглето. Кое в статията е лъжа, кое е хибридна атака или щом е в руската преса е такова? Нима не е унизително друг да ни пази небето? Нима Ньойския договор не е разположил сенегалски негри да са ни окупационни войски и да ни пазят? Благодарение на същите тези нещастници франция, сащ и англия тогва са ни разпуснали армията и са наложили санкции. Пак те след 1989 искаха съкращаване на армията и унищожаване на техника, защото е руска но не даваха нищо в замяна и сега достигнахме този хал.Мечта да е в нато е само на оня с трабанчето дето рева като лигла в национален ефир.За ЕС беше почти същата работа, ентусиазъм да влезем, като очаквахме да стигнем оня стандарт, а те унищожиха всичко за да нямат конкуренция и да внасяме от тях.
Мусура

Рейтинг : 9608

05.08 2016 в 09:44 9
+ 6
- 23
Хибридните атаки не спират. След сдобряването на Гоце и Нинова пред господаря им в Москва, не се съмнявам, че точно там е очертан плана за настоящата атака. Жалко е, че има толкова много объркани хора, които падат жертва на тези елементарни методи на пропаганда, въведени масово за пръв път от Хитлер. Също както милиони германци са му повярвали и са отключили най-низките си страсти, сега ни чака и нас това опиянение от световната конспирация спрямо България. Жалко е, че историята многократно ни е показвала грешките ни, пътят по който трябва да вървим, ако искаме просперитет за нацията, но това се разрушава само за 2-3 години. Думичките "толераст", "соросоид", "грантаджия" и подобни, не съществуваха преди това. Почти нямаше хора, които да се съмняват, че правилния път пред нацията е евро-атлантическия. Днес сме свидетели на десетки хиляди объркани хора, които са убедени, че мястото ни е в евразийския съюз, отново гладни, бедни, но с "правилни" ценности...
Влади

Рейтинг : 9347

05.08 2016 в 09:07 8
+ 6
- 22
Хахахаха! "Правда"...

Лопе де Вега

Рейтинг : 29215

05.08 2016 в 08:54 7
+ 20
- 25
В "Правда" никога не е имало правда. Това е стара съветска, днес руска, мъдрост. Някой от вас прочете ли самата статия? Намерихте ли нещо вярно в нея? Само комунистически спекулации.

Вие, които плачете за армията отпреди 1989 г., ако сте служили в нея, но не на топли връзкарски места, щяхте поне малко да се засрамите от глупостите си. Или поне да поискате повече пари.

Писна ми!
Prologue

Рейтинг : 11611

05.08 2016 в 02:58 6
+ 8
- 23
Dinev,
И какво точно е направено от периода 1989-2004, когато са ни приели в НАТО? Или още от 1989 западняците са започнали бавно, но славно да унищожават нашата армия с тайни агенти, като Луканов, Виденов, Костов, Сакскобургготски и Станишев?
Освен на запад, много българи са работили на места, където сега е изравнено със земята и то не миейки чинии и задници. Това също трябва да го добавиш към условието. А също така е хубаво да споменем, че децата на тези, които са миели чинии и задници са успяващи архитекти, инженери, доктори по целият свят(не всички, но достатъчно) :)
Ivailo Dinev

Рейтинг : 12038

05.08 2016 в 02:14 4
+ 13
- 6
Подиграват се с нас "Правда" и с основание. Имаше една таблица с българската армия през 1989 и сега. Разликата е покъртителна. И нямахме нужда от чужди бази и от чужди самолети да ни пазят. Пълна загуба на суверенитет.Това беше условието и цената да станем свободни гастарбайтери и децата и близките ни щастливи да мият чинии и задници на Запад! Честито на печелившите!
Prologue

Рейтинг : 11611

05.08 2016 в 02:01 3
+ 6
- 12
Поради каква причина НАТО да унищожава великата българска армия от един самолет и 5 танка?
Или преди 10 години сме имали армия за пример?
НАТО, ако има някаква цел относно България, то е да прекъсне по всякакъв начин руското влияние в тези географски ширини, където се намираме. Да де, ако бяхме от страна на руснаците, най-вероятно те щяха да правят абсолютно същото, с единствената разлика, че щяха да ни снабдяват с военна техниха за чудо и приказ.
Точно тук идва цялото ни малоумие, защото ние все чакаме някой да ни даде нещо и съвсем закономерно в момента нямаме армия, защото рано или късно кранчето спира и щеш не щеш трябва да се оправяш сам в този живот! Да де, момента дойде преди 25 години и сега виждаме резултата от това. Тотално безпомощни индивиди, които все още таят надежда, че някой ще дойде и ще ни оправи.
А тази новина придошла от Русия, някак много синхронизирана със случващотото се от последните дни, случайност, най-вероятно.
panel

Рейтинг : 9131

05.08 2016 в 01:55 2
+ 3
- 38
Чичо ми, докато Русия не си разкара гнусния миризлив ботуш от БЪЛГАРИЯ, нищо няма да се оправи тука.
А аз от 25+ години си мечтая за един Генерал Пиночет, но уви- няма Генерали...
Е, вие намерихте един ген. Радев. Ако ви е!
И да напомня, че докато Русия не си разкара гнусния миризлив ботуш от БЪЛГАРИЯ, нищо няма да се оправи !!!
Всички коментари