Радев: Странно е нежеланието на Борисов да провери автентичността на записа

Аз не съм пушил пура с Божков, каза президентът

OFFNews
16 юни 2020 в 10:59 | 4026 |5

Демостративното нежелание на Бойко Борисов да се провери автентичността на скандалния аудиозапис е най-малкото странно, коментира президентът Румен Радев пред журналисти днес.

В петък бе разпространен запис на глас, който силно напомня на този на министър-председателя на България. Въпросното аудио съдържа серия от недопустими коментари и лични обиди.

Тук не става въпрос просто за г-н Борисов, става въпрос за министър-преседателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана, смята президентът Радев. По думите му този запис е "груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейко развитие"  и  демонстрира "арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление".

Ако Бойко Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшиикатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, заяви държавният глава и допълни, че е недопустимо  България да излъчва подобен цинизъм. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства, смята той. 

Аз с Божков пури не съм пушил, не съм пил кафе и му нямам телефона, посочи държавният глава.

На въпрос за новите промени в Закона за МВР президентът коментира, че  всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона ще обявя  в указания в констиуцията срок, посочи Радев. Този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии, според мен засега той не отговаря, каза още той.

Президентът беше днес в Доброславци, където наблюдава редовни тактически занятия на служителите на НСО.

Препоръчани материали
мнение от IP

Рейтинг : 13409

16.06 2020 в 13:34 5
+ 0
- 0
Най-сигурното доказателство, че записът не е фалшив, е че Борисов не иска да го проверява. Така съмненията, които винаги имам, когато някой пуска записи, отпаднаха. Сега Борисов е като щраус, който крие главата си в пясъка с надеждата да му се размине и този път.
aviatora

Рейтинг : 13355

16.06 2020 в 12:05 4
+ 1
- 10
Г-н Президент, стига само приказки!!! Само приказвате, а нищо не сте свършил!!! Омръзна ни от Вас!!!
petio01

Рейтинг : 3500

16.06 2020 в 11:54 3
+ 1
- 0
А Радев и опозицията какво чакат, та не организират проверка на записа, срамещ България и българите. Ако е фалшификация - фалшификаторът да бъде наказан, ако е истина - Борисов да подава оставка. Същите приказки бяха за кражбите в пътното строителство. Можеха да вземат "ядки" от асфалта и подложката и ако не друго, да премерят дебелината на слоевете и да разберат крало ли се е и колко. Игнат Раденков го прави във Варна. Елена и Корнелия поприказваха, поприказваха, та забравиха. Същото и с вилата в Барселона. Всички пак разчитат на Бивол да свърши работата. Според Иван Бакалов, разследващият сайт вече е организирал техническа експертиза на записа във френска лаболатория. А ние само седим встрани, гледаме сеир и отвреме навреме си приказваме. Президентът и той - за съжаление на всички, които гласувахме за него.
order

Рейтинг : 13039

16.06 2020 в 11:19 2
+ 13
- 0
Абе ученото си е учено.... умното си е умно!!!!!
Адмирации г-н Президент!!!!
Пенчо бре

Рейтинг : 1810

16.06 2020 в 11:11 1
+ 6
- 7
Човекът си знае и е сигурен. Какво да проверява? Да проверява, който има съмнения, ако иска и ако може.