Радев към депутатите: Дано бдението пред екраните заради Гришо да ви повлияе положително

OFFNews 04 септември 2019 в 09:55 9659 1

Снимка БГНЕС

Надявам се, че след нощното бдение на екраните, победата на Григор Димитров да повлияе на работоспособността ви положително.

Очертава се тежка парламентарна сесия, предстои приемането на редица закони, най-важният от които е държавният бюджет, и местни избори. С това напомняне към политическите сили в НС започна словото си държавният глава Румен Радев, който използва конституционните си правомощия, за да се обърне към депутатите и народа.

"Няма да влизам в детайли за ситуацията в страната. Моята позиция е известна, но наред с обсъждането на редица показатели, не трябва да пропускаме и факта, че България продължава да губи своето най-ценно богатство - хората. Голяма част от българските граждани се отчуждават от собствената си държава. Чезнат основните фактори за ефективно управление, прозрачност, отчетност и отговорност", подчерта президентът Радев.

Всеизвестно е, че когато постепенно властта се отнема от народа и се концентрира в тесен кръг хора те я трансформират в икономически облаги и ги инвестират в още повече власт. Така този тесен кръг бетонира своята безконтролна власт, каза още той.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

1

безпартийна

04.09 2019 в 12:38

Някои, напр. Мишо Константинов, намират, че конфронтацията президент-премиер е вредна. Не е ясно само за кого е вредна. Не и за мен. Аз не съм фен на Радев, но в случая всъщност няма кой друг да настъпи статуквото. И е добре, че Радев го прави. Да се надяваме, че в следващ парламент ще има и истинска опозиция. Засега обаче няма, И независимо от какви подбуди Радев е воден, той е единствената опозиция. И се надявам, че думите му са пророчески - улицата ще измете статуквото.
 
X

Да помогнем на украинските деца!