Румен Радев: Консултациите при президента не целят унищожаването на прокуратурата

OFFNews 19 декември 2019 в 14:06 2023 0

"Консултациите при президента не целят унищожаването на българската прокуратура, не обслужват политически партии, нови политически проекти и нови избори."

Това обяви президентът Румен Радев в началото на срещата на "Дондуков" 2 с представители на неправителствени организации и професионални сдружения на магистрати за необходимостта от промени в конституцията.

"Консултациите не са и основното предизвикателство пред мандата на новия главен прокурор. Напротив - ако неговата кауза е обективна, независима и ефективна прокуратура, той може и би следвало да се възползва от тези консултации, защото те целят точно това. Една прокуратура може да се самоунищожи и обезличи, ако не води ефективна борба срещу корупцията по високите етажи на властта и ако не преследва с еднакво настървение всички олигарси", каза Румен Радев.

Президентът подчерта, че днешните консултации не са публичен линч над новия главен прокурор и над новия председател на КПКОНПИ. "Ако някой е дошъл тук с намерение за персонални нападки към г-н Гешев и към г-н Цацаров, мястото му не е в днешния дебат", бе категоричен Радев. Но консултациите при президента не са и безполезно упражнение без тема, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!