СДВР призовава протестът да остане мирен през следващата седмица

Георги Ангелов 19 юли 2020 в 18:11 2286 1

Снимка BGNES

Антон Златанов

Във връзка с появилите си призиви за протестите следващата седмица нашето послание към организаторите и протестиращите е да се запази общественият ред и протестът мирен. Това каза на брифинг зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

СДВР призовава протестиращите да не се поддават на провокации и да се запази протестът мирен и в границите на законодателството. По думите му институциите трябва да бъдат оставени да работят, въпреки протестите.

Златанов призова организаторите на протеста да започнат да заявяват мероприятията в Столичната община, какъвто е редът. Те трябва да бъдат с продължителност в светлата част на деня - до 22.00 ч. Също така, предварително трябва да бъдат обявени местата, където ще има митинги, и маршрутите на шествията, добави Златанов.

"В града, освен протестиращите, има огромен брой и други граждани, които желаят да отидат на работа, желаят да се приберат в домовете си, при семействата си. Независимо от техните политически пристрастия, те също имат права", каза още Златанов.

Според него безразборното блокиране на кръстовищата и на маршрути на градския транспорт нарушават правата на останалите, които не протестират.

При протестните действия в неделя не бяха допуснати нарушения на реда. Задържана е млада жена, носила демонстративно газово оръжие, съобщи Министерството на вътрешните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!