Симеонов: Предстоят сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ

OFFNews
18 август 2019 в 14:55 | 4077 |7

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че предстоят доста сериозни промени в отношенията им с ГЕРБ, като не изключи възможността да се стигне до раздяла още през септември.

„Зависи от тяхното поведение. Това е голямата партия, която дирижира политиката в България… Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита. Това трябва да се спре и забележете кога почна това нещо - започна тази година", каза Симеонов в местността Петрова нива.

"Има един ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предните управления. Не казвам, че това е свързано с отсъствието ми от властта, но може би е имало някакво дисциплиниращо въздействие върху останалите, докато съм бил", коментира той.

ВМРО и НФСБ изключиха "Атака" от коалицията "Обединени патриоти" в края на юли. Като причина за решението си Патриотите изтъкнаха системно неучастие на партията в коалиционните съвети, както и заради постоянна кампания за оклеветяване.

Симеонов подчерта, че през последните месеци България е получила много тежки удари, основно икономически.

"Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации", допълни Симеонов, цитиран от Нова телевизия.

"Няма да ви говоря и за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", продължи той.

Препоръчани материали
zuljin

Рейтинг : 3751

19.08 2019 в 00:04 7
+ 0
- 1
Много важно за черноморския ни туризъм, който е 90% собственост на мутри, които дори данъци не плащат. Черна панделка ще си вържа, че на някой бивш МИЛИЦИОНЕР ще му трябва повече време да изпере парите от престъпна дейност.
Новак

Рейтинг : 10058

18.08 2019 в 22:04 6
+ 1
- 11
Не е въпроса само дали е шумно или тихо.
Поразията, която направи Валерката е в истеричното прилагане на закона. Спрените дискотеките, показните проверки по нощите - това помогна да се отблъснат част от туристите.
Другото, което много ме учуди тази година беше поведението на медиите - знае се кои стоят зад тях. До сега за Гърция се пишеше колко е страшно да се ходи там и изведнъж този сезон се пишат само суперлативи за Гърция и лоши неща за нашето море. Ако сте ходили на Лефкада знаете, че там също се плаща и за паркинг и за чадър без консумация. В Черна гора чадър с два шезлонга е 15 евро, на някои плажове и повече. Със сигурност 70-те лева не са масово по Черноморието, но сякаш някой тук нарочно създаваше тази истерия и насочваше туристите към Гърция.
zuljin

Рейтинг : 3751

18.08 2019 в 21:14 5
+ 2
- 0
Хаха, защо ли черноморския туризъм умря?
ЗАЩОТО ШАЙКА МИЛИЦИОНЕРИ СИ МИСЛИ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА КАТО БЯЛАТА АСТРА!!!
Не само туризма, а и държавата ще умре, ако още малко се задържат на власт тия престъпници.
456

Рейтинг : 1810

18.08 2019 в 19:02 4
+ 11
- 1
Новак, ти май не си ходил скоро по л@йнoмopието, и с право. Плажовете обаче изобщо не са тихи. На всеки има поне по една чaлготека баш на пясъка и всички задружно дънят до 3-4 ч през нощта. Независимо, че в тях няма повече от 10 човека. Тааа така, празни хотели, празни чaлготеки и никой понятие си няма защо сезонът не върви :D
AnderXale

Рейтинг : 944

18.08 2019 в 16:40 3
+ 0
- 0
Тя, колаборацията с ДПС е факт много от отдавна. Дори и слепите я видяха, но нали идват местни избори и са решили да хвърлят прах в очите на хората...
Новак

Рейтинг : 10058

18.08 2019 в 15:14 2
+ 0
- 11
Плажовете са като оглозган кочан царевица, но затова пък са тихи - нали това беше бормбата му през миналата година.
Той също има принос в съсипването на туризма заедно с министърката.
Гушите на определени хора се пълнят постоянно в България - да напомним ли злополучната ограда по границата или хотелчето близо до границата?
Патреотите ще са поредните нещастници, които Боко ще сдъвка и изплюе. Да попита къде са Москов, Кунева и Сие.
Иначе той може и да си прави някакви планове, но шкембелията-министър май и на него му готви номер.
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 1428

18.08 2019 в 15:07 1
+ 0
- 0
Д-р Михайлов…22,09,2010
- ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган.

Таз диагноза от толкоз време ма ти не си ли я чел, че и проумнял, бе Далаверко..
Ами за онуй - "Няма да управлявам с ДПС ОФИЦИАЛНО!" кат си нае реанимираните мумии за патерици.. Ти за НЕофициалното управление не са ли замисли?
И де беше тогаз вторио УЖ главен изтребител на ДПС.. Любимия ти УЖ Цвъцко?
Дет без него - видиш ли, ДПС щяло да управлява веч официално..

П.П. - ТЕЦ Варна, студенио резерв, пристанището къмТЕЦ-а.. Ми твойта метреса не гласували ЗА в заседанията на кабинето, бе Далаверко.. А ти - за да не станеш и ВИЦ на тишината и в спалнята мълчеше като.. ( Туй като що ли го написах?)