Скандал в парламента заради сестрите, викове 'терористки' прекъснаха заседанието

Ирина Евгениева
06 март 2020 в 12:56 | 5687 |3

Лют скандал се разрази в парламента заради окупацията на бившия партиен дом от медицински сестри. 

В декларация на БСП Корнелия Нинова, която обвини правителството на Бойко Борисов за провала в здравната реформа. Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини социалистите в безотговорно отношение. Неморално от ваша страна е да се възползвате от ситуацията, добави тя. Дариткова обвини и НСО, че са били неподготвени за кризисната ситуация. 

Последва остра размяна на реплики между зам. председателя на НС Емил Христов и Драгомир Стойнев от БСП.

"Днес сме в извънредна ситуация, защото Народното събрание бе блокирано. На вас може да ви е смешно, г-н председател, но, когато става извънредна ситуация е нормално вие да се намесите и да успокоите колегите от ГЕРБ. Има отчаяни хора, които са блокирали българския парламент", каза Драгомир Стойнев от БСП.

Емил Христов прекъсна Драгомир Стойнев, защото е взел думата за процедура по начина на водене, а прави политическо изказване. Христов обвини Стойнев, че се опитва да доведе парламента до извънредна ситуация.

След това думата поиска и Антон Кутев от БСП, който изтъкна, че в залата има ситуация, която не е нормална и последва спиране на микрофона. 

В българския парламента да се барикадират сестри не е нещо, за което може да кажем, че е нормално. Моята процедура към вас и предложение, за да разрешим въпроса е да поканите протестиращите в пленарна зала. Ако те дойдат, ние ще гласуваме допуска им и ще разберем за какво става дума. Моето предложение е поканете ги, добави Кутев. 

От своя страна Емил Христов обясни, че медицинските сестри не протестират срещу парламента.

Александър Симов от БСП обърна внимание на начина на водене на заседанието, след като в залата се разнесоха  викове "Терористки". 

"Думата терористки беше произнесена от тази зала и от вашето мнозинство", каза Симов. Иван Ченчев от БСП поиска наказание за народния представител, употребил тези думи.  

Председателстващият Христов прекъсна заседанието. 

Народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски обясни в кулоарите, че е казал "терористки" на комунистите и уточни, че е имал предвид онези, които са взривявали църкви, като "Света Неделя", и които са предали два пъти България, представяйки я за 16-та Съветска република и избили хората в Народния съд.

"Беше прочетено от трибуната, че това е организиран акт от БСП", добави Гърневски във връзка с барикадата на медицинските сестри. 

Препоръчани материали
Georgi Gracata

Рейтинг : 910

06.03 2020 в 14:56 3
+ 1
- 0
Тия терориски 2 пъти спасиха живота ти.НЕБЛАГОДАРНИК
Ехо

Рейтинг : 1015

06.03 2020 в 13:36 2
+ 3
- 0
Колко са далече партийните представители от народа! Вън от властта, идиоти! Сестрите, напълно основателно, си искат обещаното!
order

Рейтинг : 6165

06.03 2020 в 13:27 1
+ 6
- 0
И кво стана на края...педерася говнерски целият в бяло.....